Ann Hellenius

En visionsdriven ledare

Hon ser potential i både uppdrag och människor, vikten av andra människors unika styrka. Hon drivs av genuin nyfikenhet och ser det lilla i det stora. Ann är en ledare som attraherar följare.

Ann Hellenius har jobbat med digitalisering och ledarskap sedan 1998, i både privat och offentlig sektor. Hon håller inspirerande föreläsningar om digital transformation, ledarskap, innovation och mångfald. Hon har arbetat som digital strateg och byggt upp sitt eget konsultbolag och har som CIO framgångsrikt drivit Stockholm stads arbete för att skapa en smart stad och driver nu Scandics digitala utveckling som CDO/CIO inom bolaget.

Ann är i år nominerad i år till Årets chef och har under åren bland annat fått nedanstående utmärkelser för sitt passionerade arbete med digitalisering och ledarskap.
• Årets CIO 2017
• European CIO of the Year 2016
• Influencer of the Year 2016
• Stockholm stad utsågs under Anns ledning som CIO till "Most Innovative City of the Year" in 2016 och till Årets digitaliseringskommun 2017.

Ann Hellenius sitter med i regeringens digitaliseringsråd, i Röda korsets IT-advisory board och i styrelsen för Volvofinans Bank och Lantmäteriet. Ann anser att mångfald är förutsättning för innovation, hon är med som codesigner och mentor i ledarskapsprogrammet Women for Leaders Premium Leadership program och i det kvinnliga nätverket Ruter Dam.

Lyssna på Ann Hellenius

Ledarskap i en datadriven snabbrörlig värld - vad krävs för att lyckas?

Vill du bli inbjuden?
Hur håller du dig relevant som ledare i en snabbrörlig omvärld i en era då digitalisering, AI och en exponentiell tillväxt av data revolutionerar världen? Vad är det som gör att vissa människor blir obsoleta i sitt sätt att leda och arbeta, och andra inte? Ann Hellenius har jobbat med digitalisering och ledarskap sedan 1998, i både privat och offentlig sektor. Hon håller inspirerande föreläsningar om digital transformation, ledarskap, innovation och mångfald. Hon har arbetat som digital strateg och byggt upp sitt eget konsultbolag och har som CIO framgångsrikt drivit Stockholm stads arbete för att skapa en smart stad och driver nu Bankgirots digitala transformation som CIO. https://www.talarforum.se/speakerimage/ann.hellenius/1744/ann_hellenius.jpg 0

Information

Vilka slags möten engagerar du talare till?

Tack för din anmälan.

Vad roligt att du är intresserad av föreläsningen. Cirka en vecka innan föreläsningen hör vi av oss för att bekräfta din plats. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Pressbilder

Ann Hellenius

Liknande profiler

Ledarskap

Samhällsbyggnad

Digitalisering