Fotograf: Peter Knutsson

Anna Kinberg Batra

Ledarskap när allting förändras

Anna Kinberg Batra blev Moderaternas första kvinnliga partiledare 2015.

Efter åtta år av moderatledd regering slutade det med en tung valförlust. När ministrarna slutade och resurserna krympte ledde hon ett omfattande förändringsarbete för att Moderaterna skulle kunna vinna val igen och hon själv bli Sveriges första kvinnliga statsminister hösten 2018. I stället blev hon den första Moderata partiledaren sedan 1907 som inte fick möta väljarna. Redan i augusti 2017 avgick hon, efter en turbulent tid med flyktingkris, terrorism, populism, polarisering och till sist även avgångskrav från otåliga partikamrater.

I dag är Anna Kinberg Batra rådgivare och föreläsare om politik, samhälle och förändring, knuten till Handelshögskolan i Stockholm och Centre for Advanced Studies in Leadership.

Utöver mångårig och internationell politisk erfarenhet på högsta nivå har hon arbetat med flera nystartade företag och varit informationschef på Stockholms Handelskammare. Hon är rådgivare till Sweden-India Business Council och styrelseledamot i Swedish Space Corporation och Avanza Pension.

Batra är även engagerad i Seeds of Peace, som utbildar judiska och muslimska ungdomar i ledarskap och samhällsförändring. Under hösten 2018 kommer hon med boken "Inifrån", om hennes tid i politiken och ledarskap när allting förändras.

Pressbilder

Anna Kinberg Batra

Liknande profiler

Föreläsare som drar publik

Ledarskap

Omvärld

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2
$zopim(function() { });