Bättre karriär med korrekt grammatik

Att vara noggrann med grammatiken är inte längre något som bara petiga svensklärare lägger vikt vid. Det visar en undersökning som nyligen publicerades på Harvard Business Reviews hemsida. Undersökningen baseras på hur karriärerna förlupit under en tioårsperiod för 100 LinkedIn-profiler med liknande bakgrund. Undersökningen visade att de som inte lyckats nå någon chefsposition hade två och en halv gånger fler grammatiska fel än de som avancerat till chefspositioner.
Undersökningen visade även att de med få grammatiska fel i sin presentation hade blivit befordrade oftare. De som bara blivit befordrade en till fyra gånger under tioårsperioden hade 45 procent fler fel än de som blivit befordrade sex till nio gånger.
De med många grammatiska fel tenderade även att byta jobb betydligt mer sällan. De som hade stannat kvar på samma företag under perioden hade 20 procent fler fel än de som bytt arbetsplats sex gånger.

Även om urvalet är för litet för att man ska kunna hävda att det finns något kausalt sammanband mellan grammatik och karriär, så verkar grammatik vara en markör hur karriären ser ut. God grammatik kan tyda på att personen innehar flera, för arbetsgivarna, värdefulla egenskaper. Uppmärksamhet på detaljer: människor som bryr sig om sitt skrivande visar trovärdighet, professionalism och noggrannhet i sitt arbete.
Kritiskt tänkande: att veta hur man formar en grammatiskt korrekt mening indikerar att du också kan analysera och förklara komplexa problem.
Intellektuell fallenhet: om du inte lärt dig skillnaden mellan "de" och "dem", särskilt när svaret är långt ifrån ogooglebart, kan det få en arbetsgivare att undra: Vad mer kan den här personen ha misslyckats lära sig?"

Såväl arbetsgivare som arbetssökande bör alltså vara noggranna med grammatiken.

Några av våra kunder om oss

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2