Årets Eldsjäl blev Glada-Hudik Pär

Pär Johansson

Årets Eldsjäl blev Glada-Hudik Pär

Trots massivt motstånd från omgivningen startade Pär Johansson, 1996, Glada Hudikteatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Resan har kantats av en mängd mentala omställningar, men trägen vinner.

Det var en förstummad Pär Johansson som fick priset som Årets Eldsjäl på Svenska Hjältar-galan som ägde rum på Cirkus i Stockholm på Luciadagen. Priset delades ut av prinsessan Sofia och hon motiverade valet av Pär enligt följande:

– Du står upp för alla människors lika värde och rätt till ett meningsfullt liv. Och påminner oss alla om det fantastiska med att alla människor är unika. Tack för att du bidrar till att göra Sverige till en öppnare, varmare och mer omtänksam plats.

Pär Johansson som var ovetandes om utmärkelsen hade svårt att finna ord och hålla tårarna borta. Än värre blev det när hela teaterensemblen dök upp på scenen och tillsammans sjöng ”Som en bro över mörka vatten” för honom.

– Jag är mållös över utmärkelsen och den enorma respons den har fört med sig. Den kärlek vi inom teatern känner för varandra och från andra är svår att beskriva. Vi har kämpat för allas lika värde i 20 år nu och kommit långt. Människor som tidigare blev utstötta kan idag stå på en scen och hyllas som rockstjärnor. Det här är inte bara en seger för oss utan för hela mänskligheten, säger Pär Johansson med lite distans till den stora dagen.

Pär är flerfaldigt belönad både som ledare och talare och visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas.
Att hjälpa människor att utvecklas är det mest spännande av alla arbeten, menar Pär. Det må gälla vem som helst och var som helst, människor med funktionshinder likväl som multinationella företag.

Några av våra kunder om oss

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2