Katarina Stetler
Fotograf: Anders Roos

Katarina Stetler

Doktor i innovationsledning och innovationsstrateg

Katarina Stetlers föreläsningar ger konkreta och handfasta exempel på ingredienser som måste finnas i organisationen för att innovationsförmågan ska blomstra.

Katarina Stetler är doktor i innovationsledning och jobbar som framtidsstrateg på Kairos Future. Hon har forskat på hur olika sätt att förbättra effektiviteten i en verksamhet, t.ex. genom Lean, påverkar de anställdas innovationsförmåga. Genom inspirerande och tankeväckande föreläsningar reder hon ut begreppen kring Lean och innovation och vad som krävs för att uppnå båda.

Katarina har skrivit boken "Kreativ när piskan viner – Pusselbiten som saknas i Lean" (Roos&Tegnér) tillsammans med kollegan Magnus MackAldener. Genom att kombinera Katarinas forskningsbakgrund med Magnus gedigna erfarenhet som chef har de skrivit en bok som problematiserar den Lean-våg som svept över svenskt näringsliv samtidigt som den reder ut hur Lean och kreativt skapande kan leva sida vid sida. Genom 5V-modellen ger de handfasta exempel på ingredienser som måste finnas i organisationen för att innovationsförmågan ska blomstra.

Katarina disputerade 2015 med avhandlingen "Innovation under pressure – Reclaiming the micro-level exploration space". I avhandlingen visar hon hur oväntade följdeffekter av att införa Lean gör att innovationsarbetet får det kämpigt att hävda sig i konkurrensen. Hon visar också på vilka modifieringar som behövs för att Lean ska passa i en kreativ verksamhet som syftar till att skapa morgondagens innovationer.

Sagt om Katarina
"Katarina Stetler var utmärkt bra! Bra innehåll, intressant och utmärkt framförande." – Seminarium om Lean med fokus på offentlig sektor i Göteborg

"Galet bra presentation om #lean" – sagt på twitter om Katarina Stetlers föreläsning på konferensen Alla pratar UX

Pressbilder

Katarina Stetler

Katarina Stetler

Time Management/Effektivitet

Processledare med tung ämnesexpertis

Time Management/Effektivitet

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2