Kristian Luuk

En av landets mest framgångsrika programledare i TV

Kristian Luuk har i massor av år röstats fram som Årets manliga TV-personlighet och hans program lockar alltid massor av tittare.

Genom att leda program som Melodifestivalen, Sen kväll med Luuk, Videokväll hos Luuk, Maestro, Knesset och Hassan har Kristian Luuk kommit att bli en av Sveriges mest populära och skickliga programledare.

Kristian har röstats fram till Årets manliga tv-programledare i Aftonbladet sex gånger, fått världsstjärnor som Madonna och Bruce Springsteen att vallfärda till Sveriges första riktiga talkshow Sen kväll med Luuk och lett Sveriges största tv-program Melodifestivalen två år i rad.

Hösten 2009 skapade han återigen tv-historia genom att tillsammans med Fredrik Lindström ta över ett av våra mest älskade program genom tiderna - På spåret i SVT.

Kristian började sin programledarkarriär i närradion på 80-talet. På 90-talet slog han igenom i det kultförklarade busringningsprogrammet Hassan i P3. Därefter följde det legendariska pratprogrammet "Knesset" i ZTV och resten är, som man brukar säga, tv-historia.

Pressbilder

Kristian Luuk

Liknande profiler

Publikdragande konferencierer

Föreläsare som drar publik

Moderatorer som drar publik