Micke Darmell

Uppkopplad eller avkopplad?

I en värld där trycket på arbetsplatserna är större än någonsin, där tiden är den största bristvaran i privatlivet och när de flesta relationerna finns på nätet är det inte så lätt att vara närvarande.

När arbetslivet allt mer smälter samman med privatlivet skapas paradoxer. Är du på jobbet kanske du tänker på barnen eller fritiden, är du hemma skickar du mail och kanske tänker på jobbet. Den digitala revolutionen är över. Vi lever idag i en digilog värld. En del lever mer digitalt än analogt. I snitt tillbringar vi 17 min med fokus på våra barn om dagen och ca 75 min på Facebook.

Adam Gazzely, en av världen främsta neurobiologer, säger att den ständiga uppkopplingen är den största förändringen i människans miljö någonsin. Några av hans kollegor hävdar att generationen runt 20 år blir den första generationen som inte blir intelligentare än den tidigare. I mänsklighetens historia! Någonting har hänt, det tror jag de flesta är överens om.

En organisation är summan av alla dess relationer, såväl på insidan som i kontakt med kunder, samarbetspartners och samhället i stort. Påverkas en relation, påverkas helheten, precis som i vilket ekosystem som helst. Verksamhetens relationskapital talar man om idag, kanske den viktigaste och mest värdefulla tillgång en verksamhet har.

Den ständiga uppkopplingen gör det svårare att vara härvarande vilket också gör det svårare att verka i team. När vi träffas är många upptagna med sin mobil och är inte härvarande vilket gör att teameffekten uteblir.

Micke tes är att oavsett om du är chef, ledare, kollega, vän, förälder eller kärlekspartner så kommer du att lyckas om du har förmågan att vara härvarande. Har du det?

Ur innehållet:
• Hur påverkar den ständiga uppkopplingen oss?
• Kan vi göra flera saker samtidigt och vara effektiva?
• Är det verkligen tidsbrist vi har?
• Är det möjligt att lyckas om vi ständigt är frånvarande?
• Vad ångrar vi när vi skall dö?

Micke kan göra detta som en föreläsning från 20 min till 1,5h samt som en föreställning med en av Sveriges bästa sångerskor på 2,5h inkl paus.

Hela versionen blir som ett "edutainment" där deltagarna dessutom får arbeta med sig själva och själva ta ställning hur de vill förhålla sig till den ständiga uppkopplingen.

Video

Pressbilder

Artiklar

Micke Darmell

Liknande profiler

Värderingar

Time Management/Effektivitet

Värderingar