Inspirationsbrev Augusti 2010

Ari Riabacke: "Rationalitet vs. magkänsla!"

Vad är det som styr vårt beslutsfattande och hur kan vi göra det bättre?


Vad ska jag ha på mig idag? Vilken bil ska jag köpa? Vem ska jag gifta mig med? Vad vill jag med mitt liv – och varför? Vi ställs varje dag inför ett stort antal beslut, stora som små. De små tar vi på ”volley”, medan många av de större tenderar att bli s.k. beslutsproblem. De större besluten kräver nämligen tid, engagemang och analyserande då det helst inte ska bli fel. Men tänk om jag tar fel beslut? Kanske det är bättre att helt låta bli, jag menar då har ju inte jag gjort något fel – eller?

»Läs hela artikeln

John Houdi: "Kan man prata med de döda? Ja, men de pratar inte tillbaka!"

John Houdi föreläser om skepticism på Talarforum i Stockholm den 12 oktober. Vi har träffat honom innan för ett kort pratstund om hans kommande föreläsning.

Du är en av Sveriges populäraste magiska entertainers. Hur kommer det sig att du började föreläsa om skepticism?

John: Bra fråga… I mångt och mycket handlar det om att folk använder sig av magitekniker för att lura andra människor. Allt ifrån gatuskojare som lurar folk på pengar med riggade kortspel, till medium som påstår att de kan tala med dina döda släktingar. De använder sig ofta av samma tekniker som trollkonstnärer gör.

»Läs hela intervjun...

Lars Gustafsson : "Världsklass kräver ett helt nytt sätt att tänka och agera!"

Det är många företag, kommuner och verksamheter som talar om världsklass, men det är få som har definierat vad det innebär, än färre som har en strategi för det och nästan ingen som har lyckats. ISO 9 000, LEAN, balanserade styrkort, nyckeltal, ledningssystem, kvalitetssystem, målstyrning, kundorientering. Verktygen och systemen är många och vi håller alla på och lär oss och försöker förstå hur vi genom detta ska bli bättre. Nyckeln till framgång ligger i ledarskapet, medarbetarskapet och i den gemensamma organisationskulturen.

»Läs hela artikeln...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet

Några av våra kunder om oss

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2