Inspirationsbrev November 2013

Piratjägare på väg till Hollywood

Robert Karjel är en man med många strängar på sin lyra. När han inte är på FN-uppdrag utanför Somalias kust för att jaga pirater skriver han thriller-romaner och föreläser om bland annat ledarskap och medarbetarskap. Talarforum har träffat Robert Karjel för att prata om nästa stora projekt i hans liv, någonting som de flesta författare bara får drömma om. Roberts bok "De redan döda" ska bli tv-serie i USA, producerad av det legendariska filmbolaget 20th Century Fox.

»Läs hela artikeln...

Ta de första stegen mot klokare beslut

Att hävda att Ari Riabacke är en av Sveriges främsta experter på hur man fattar beslut är inte att överdriva. Han har forskat och till och med doktorerat i ämnet. Ari är aktuell med en ny bok ”Beslutspyramiden – Stegen till klokare beslut” som han skrivit tillsammans med sin fru Mona Riabacke, även hon doktor i beslutsanalys. Talarforum har träffat Ari Riabacke för att ställa ett par frågor och få lite tips om hur man fattar bättre beslut.

»Läs hela artikeln...

Så kopplar du ned – en aning

Varje dag ägnar vi svenskar fyra gånger mer tid åt att följa flödet på Facebook, Twitter och Instagram, än åt våra egna barn. Micke Darmell tvivlar på att det är så vi verkligen vill ha det.
– Den digitala revolutionen är över för länge sen. Det gick snabbt och vi köpte allt. Men nu bör vi fråga oss hur vi vill leva vårt nya, uppkopplade liv.

»Läs hela artikeln...

Premiär för Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell Föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier.

Till premiärsändningen har Pelle mött professorn och föreläsaren Stefan Einhorn för ett samtal om berör allt från barndom till konsten att vara snäll.

»Läs hela artikeln...

Halvdagsutbildning i hur man upptäcker och förebygger stressrelaterad ohälsa i arbetslivet

19:e november har Talarforum tillsammans med Arbetsmiljökonsulten Mikael Rehnberg en utbildning i stressrelaterad psykisk ohälsa, något som av forskare beskrivs som den nya folksjukdomen. Utbildningen behandlar bland annat vad händer i hjärnan vid långvarig och negativ stress, synbara tendenser innan sjukdom samt hur man förebygger ohälsa och främjar hälsa på arbetsplatsen.
De mänskliga aspekterna och de ekonomiska riskerna ihop gör skälen starka till att aktivt jobba med dessa frågor.

»Mer informastion

Petra Mede - Jag blir inte riktigt klok på det här

Petra kommer att prata under rubriken ”Jag blir inte riktigt klok på det här”. Det är en humoristisk och underhållande föreläsning om hur hon får ihop livspusslet. Petra Mede är en svensk ståuppkomiker, programledare och skådespelare som gjort kometkarriär! 2013 gjorde hon stor succé som programledare för världens största underhållningsprogram Eurovision Song Contest. Petras insats hyllades både i Sverige och internationellt. Bland annat så skrev brittiska The Guardian: ”Även om Danmark vann enkelt i slutet, så är kvällens riktiga vinnare showens värd, svenska komikern Petra Mede”.

När: Ons 27 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan

Anders Sorman-Nilsson - Digilogue

Digilogue: How to win the digital minds and analogue hearts of tomorrows customer. Anything that can be digitised will be digitised. But can the digital-connect ever really replace the personal touch? The answer, according to internationally acclaimed futurist, Anders Sormon-Nilsson is Digilogue — the ‘translational sweet-spot, the convergence of the digital and the analogue.’ “Anders takes us on a personal journey exploring the big questions on how to adapt to a cultural change that is sweeping the world.” - John Sculley Ex-CEO of Apple “Prepare to be knocked-out. I was!” - Jonas Ridderstråle author of Funky Business

När: OBS! Nytt datum! Fre 6 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan

Jan Bylund - Ha kul på jobbet!

”Ha kul på jobbet” är en föreläsning där Jan Bylund tar upp självförtroende, lära känna sig själv i andras ögon och få bekräftelse. Han säger själv att det är något som man kan behöva ”innan teambuildingen”. Jans styrka är att kunna leverera längs hela skalan, från hysteriskt roliga shower till genomtänkta föreläsningar och personliga samtal om ledarskap, relationer och kommunikation. Alla Jans framträdanden är mycket roliga, men har också en seriös botten, ofta hämtar han stoff till dem från vardagen. Med självdistans iakttar han vår omvärld. Hans humor, funderingar och träffsäkerhet lyckas gång på gång locka oss till skratt, och dessutom få oss att tänka efter lite extra.

När: Fre 6 dec Frukostmingel från 07:45-08:15; Föreläsning från 08:15-ca 09:15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Några av våra kunder om oss

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2