Olof Röhlander
Fotograf: Peter Knutsson

Olof Röhlander

Bra är det nya bäst - Verklig motivation och arbetslust

Skrattfest är ett bra ord för Olof Röhlanders nya roliga inspirationsföreläsning, som tar tag i det som spelar roll för att kunna skapa motivation och arbetsglädje på riktigt.

Olof Röhlander var nominerad till Årets talare - Man 2019. Han vann Årets talare 2011 och 2015, och är den ende som har varit nominerad fyra gånger.

Sprunget ur den senaste forskningen tillsammans med Olofs egna erfarenheter fokuserar Olof på ämnena förändring, eget ansvar, hantera press, komma bättre överens med varandras olikheter, och hur vi därmed kan få en bra dag - igen. Inspirerande, roliga och lärorika 90 minuter fyllt med energi, skratt och igenkänning.

Bra är det nya bäst - Verklig motivation och arbetslust

Ur innehållet
- Tänk stenskott
- Därför är bra bättre än bäst
- Hur får man en bra dag - igen?
- Inre mål vs yttre mål och inre motivation vs yttre motivation
- Förändring, och hur olika vi hanterar den - vagnen och hunden
- Motivation utifrån ny forskning: Självbestämmandeteorin (SBT)
- Så skapar vi riktig arbetsglädje
- Konsten att få ihop livet

Målgrupp
Det här passar i alla typer av sammanhang, både för hela företaget som för kunder, för kommuner och landsting, små- och större avdelningar.

När behövs den?
Den här passar alla typer av möten, kundevent, medarbetardagar, arbetsmiljödagar, inspirationsdagar, kickoffer, årsmöten och träffar där man samlar hela företaget eller avdelningen. Föreläsningen kan också vara en belöning för bra arbete, firande, eller när det behövs komma in ny energi, och höja konferensen med ett inspirerande, roligt och tänkvärt föredrag.

Övrigt
Olof talar gärna i 60-90 minuter, och han tar alltid ett tfn-möte innan så att kundens förväntningar matchar innehållet. Föredraget går även att få på engelska.

Om Olof Röhlander
Olof Röhlander har med sina femton år som inspiratör samlat på sig unika erfarenheter om hur arbetslivet ser ut. Han vet vad som behöver göras för att vi ska fortsätta vara relevanta och hållbart framgångsrika i en digitaliserad värld som ständigt startar om.

Det växer ingen mossa på rullande stenar. Det visar inspiratören Olof Röhlander med all önskvärd tydlighet. Det senaste året har Olof kommit med nya bok, ny föreläsningsturné, släppt podcast tillsammans med Lasse Berghagen, och utöver det var Olof både Sommar- och Vinterpratare i P1.

Nu kommer den sexfaldigt prisbelönte talaren med den nya näringslivsanpassade och forskningsbaserade föreläsningen Bra är det nya bäst - Verklig motivation och arbetslust, som sätter fingret på kärnan i det vi alla letar efter i en organisation som hela tiden förändras. På sedvanligt inspirerande, energivande och roligt sätt presenterar Olof här konkreta tankar och idéer som säkerställer både arbetsglädje, nöjda kunder och bra resultat. En föreläsning för såväl teamet som för medarbetare och chefer, där Olof som alltid anpassar innehållet efter målgrupp och syfte.

Men trots att skratten avlöser varandra i de olika igenkännande historierna och jordnära exempel som Olof beskriver, finns också ett djup som gör att budskapet och innehållet sitter kvar efteråt. Olof lever nämligen efter devisen att ett föredrag inte ska vara en tomteblossaktivitet, utan skapa lång brinntid. Här presenterar Olof den senaste motivationsforskningen utifrån det som kallas SBT - Självbestämmandeteorin.

Olof Röhlander har skrivit fyra böcker om ledarskap, arbetsglädje och motivation, och hållit närmare 2000 föredrag. Under Stora Säljdagen erhöll Olof av publiken det högsta betyget av alla talare på samtliga orter. Olof Röhlander håller sina föredrag både på svenska och engelska.

"Ännu en gång ett hjärtligt tack för ett alldeles lysande framträdande" Gun-Britt Einar, Kanslichef Karolinska Institutet

"Tack för ett fantastiskt framträdande, kanonbra innehåll och proffsigt framförande, både personligt, angeläget och allmängiltigt. Du vävde in våra värderingar snyggt!" Anneli Angeling VD Frontit

Video

Pressbilder

Podcasts

Tänk om det blir som man tänker
10. Olof Röhlander intervjuas av Pelle Tornell

Olof Röhlander är en prisbelönt professionell föreläsare, utbildare, licensierad mental tränare och certifierad coach. Han har bland annat fått pris som årets föreläsare och är även författare till boken "Det blir alltid som man tänkt sig". Olof är en av få föreläsare som årligen gör hundratals bejublade föreläsningar inom näringslivet. Som mental tränare och coach talar Olof Röhlander om motivation och inspiration och om vikten att sätta upp mål. Orealistiska mål. Mål ska vara inspirerande, inte realistiska. Hans föreläsningar handlar om personlig utveckling, hur man tränar tankar, känslor och attityder. I sina föreläsningar behandlar Olof även grunden till alla relationer: kommunikation. Han talar om motivation och inspiration – om att bli tänd på framtiden.

Artiklar

Olof Röhlander

Olof Röhlander

Mental tränare

Fotograf: Thron Ullberg

Livsöden

Kommunikation & Bemötande

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2