Tobias Degsell

Från ord till handling - Samarbete, mångfald och tillit

Tobias Degsell är en inspirerande och mycket erfaren föreläsare. Han har föreläst och hållit workshops över hela världen, och han har flera gånger blivit utsedd till bästa talare på stora konferenser.

Tobias Degsell är expert på kreativitet och han har tidigare arbetat bland annat som curator på Nobelmuseet i Stockholm. Tobias gillar data och är duktigt på att se mönster. Han har alltid varit en intraprenör, men 2016 tog han till slut steget och blev entreprenör på heltid. I dag hjälper han företag och organisationer att tänka och agera nytt.

Tobias Degsell menar att alla människor kan vara kreativa, att det ligger i mänsklighetens natur, finns i vårt DNA. Men det betyder inte att Tobias tycker att alla människor är kreativa. Att tänka, och framför allt agera nytt, innebär alltid ett visst risktagande, och de allra flesta är rätt ovilliga att utsätta sig själv för risker. Det här är dock något som Tobias Degsell anser går att tränas upp. Något som till och med bör tränas upp.

Nej, det var inte bättre förr. Om vi jämför världen i dag med världen t.ex. 1901 (då det första Nobelpriset delades ut), så är världen i dag mycket bättre. Digitalisering, maskininlärning, blockkedjetekniken, listan kan göras lång. Den snabba tekniska utvecklingen förändrar samhället i grunden. Vi behöver inte fler murar. Vi behöver fler broar. Vi behöver fler människor, inte färre, som vill och vågar vara med och skapa framtiden.

Jag har en bakgrund i nordiska språk och är hyfsat bra på grammatik. För mig är framtiden inte ett substantiv. Framtiden är ett verb. Jag tror på samarbete och mångfald. Tillsammans kan vi skapa en ännu bättre värld.

Pressbilder

Tobias Degsell

Kreativitetsexpert

Liknande profiler

Digitalisering

Föreläsare inom Storytelling

Moderatorer med en utbildande profil