Han är utsedd till Sveriges mest begåvade samhällsbyggare - Siavosh Derakhti grundare av Unga mot antisemitism & främlingsfientlighet

Siavosh Derakhti

Siavosh Derakhti, social entreprenör och föreläsare, har blivit utsedd till Sveriges mest begåvade samhällsbyggare av Veckans affärer. Veckans affärer skriver om den 25 åriga Malmökillen som bland annat har grundat föreningen unga mot antisemitism och främlingsfrihet. Han arbetar med ungdomar för att öka kunskapen och motverka utanförskap.

Det hela började med en skolresa till Auschwitz och idag har Siavoshs arbete mot utanförskapet i Malmö vuxit och blivit globalt. ”När människor hamnar i utanförskap blir de förbannade och då kan vad som helst hända”, säger Siavosh Derakthi som själv var en värsting när han växte upp. ”Vi har en massa bra saker i Malmö, men också våra problem, fortsätter Siavorsh.

Tack vare en lärare som såg igenom den hårda ytan och en resa till Auschwitz som hans insiktsfulla pappa tog med honom på tog hans liv en ny vändning. Tillsammans med några klasskamrater kom han själv att ordna en klassresa till nazisternas utrotningsläger i Polen som en del av sitt fördjupningsarbete på gymnasiet. Det blev också startpunkten för föreningen Unga muslimer mot antisemitism som han grundade för drygt sex år sedan. I dag arbetar föreningen även aktivt mot islamofobi, antiziganism och främlingsfientlighet.

Hans förändringsarbete som började på fältet, i skolor och på ungdomsgårdar, sker i dag även bland såväl svenska som internationella toppolitiker. Inte minst tack vare Raoul Wallenberg-priset som han tog emot ur handen på USA:s president Barack Obama 2013 och placeringen på Forbes lista ”30 under 30” förra våren.
”Beslutfattarna har börjat lyssna på mig. Så var det inte i början. Genom Forbes har jag fått en helt annan trovärdighet och tillgång till ett fantastiskt nätverk med personer över hela världen som jag kan messa så fort jag behöver.” Från sin nya plattform vill han fortsätta att bekämpa orättvisor och jobba med integration, utanförskap och mångfald på global nivå. ”Människor behöver utbildning, sysselsättning och arbete, annars hamnar de i utanförskap och känner sig frustrerade.”

Han var en social entreprenör långt innan han själv och omgivningen ens kände till begreppet och får i dag ett fantastiskt gensvar för sina idéer. ”Samhällsförändrare är inte bara vänsteraktivister i dag, de finns i alla läger. Även bland de stora företagsledarna” avslutar Siavosh.

Några av våra kunder om oss

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2